Data partner - Voorspellen van onderhoud aan zonnepanelen

Easyduurzaam geeft particulieren en bedrijven advies over zonne-energie oplossingen en zorgt tevens voor de installatie, service en nazorg ervan. Daarnaast ontwikkelen ze innovatieve software voor monitoring en asset management. Aan INOVA de taak om te adviseren betreft het tonen van alle real-time data op een dashboard en de koppeling met de voorspellende informatie. Denk bijvoorbeeld aan het voorspellen wanneer onderhoud nodig is. Zo kan het zijn dat het systeem niet genoeg energie produceert op basis van de voorspelde productiehoeveelheid. Hierbij is het dan uiteraard van belang dat het probleem wordt achterhaald, zodat dit bijgestuurd kan worden.

Deze voorspellende techniek, ook wel artificial intelligence genoemd, is high-end programmeerwerk. Het uitgangspunt bij het programmeerwerk is de communicatie tussen de applicaties. Naast de advisering betreft het programmeren van codes om uiteindelijk de voorspellende waarden te ontvangen, hebben we ook ondersteuning en advies geboden betreft de front-end van het dashboard. 


“Dankzij de kennis en kunde van INOVA kunnen wij oplossingen bieden die voorspellende waarden afgeven op een overzichtelijke manier. We blijven hierin door ontwikkelen en zijn ervan overtuigd dat INOVA ons hierin kan blijven adviseren”.

Eigenaar Wesley Schijven