Video’s in websites

Door

Waar vroeger websites veel gebouwd werden op basis van foto’s, worden ook video’s steeds belangrijker. Door video’s te gebruiken in websites gaat een website meer leven. Video’s worden onder andere gebruikt als header op de homepage, als achtergrond over de gehele website maar bijvoorbeeld ook informatief als ondersteuning van de content op de website. Video’s in je website hebben verschillende voordelen, zoals:


  • De bezoeker krijgt visueel informatie
  • De video zorgt voor sfeer en beleving
  • De video triggert de bezoeker tot actie
  • Conversies worden vergroot
  • Een video vertelt een verhaal
  • Een video geeft instructies

Ik geef in onderstaande video enkele voorbeelden van websites die wij hebben gebouwd, of waar we de videocontent voor hebben verzorgd. In deze voorbeelden maakt het gebruik van video op homepage een groot verschil ten opzichte van een statige homepage met foto’s.

Voorbeelden van gebruik van video in websites

Door je website te vullen met een 3D video en deze te koppelen aan het scrollen door de website komt een website echt tot leven. Een mooi voorbeeld hiervan is te zien op de website van Fun Valley. De 3D video voor deze website is in een zomer en winter thema gemaakt omdat Fun Valley andere openingstijden hanteert per seizoen. In het voorbeeld zie je het zomerthema. In onderstaande video zie je ook de website van de Vermaekerij. Hier wordt een glas bier gevuld en rolt een deegroller over een pizzapunt door middel van de scroll door de website.


Een ander voorbeeld van websites die meer tot leven komt door het gebruik van video zijn de websites van VR Boxx en Unisign. De video die in de header op de homepage gebruikt wordt springt er bijna letterlijk uit en zorgt hiermee voor een bepaalde beleving voor de bezoeker.


De website van Klimaatbureau2050 is een mooi voorbeeld waar verschillende video’s op de homepage allemaal een ander doel hebben. Door meerdere vormen van video toe te passen op de homepage wordt de bezoeker in een oogopslag meegenomen in het verhaal van Klimaatbureau2050, getriggerd tot actie en gevoed met informatie.

Meer weten?

Meer weten over het gebruik en de voordelen van video op je website? Neem gerust contact met mij op: gijs@teaminova.nl of bel (085) 484 1200.

INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.