Online campagnes in motion

Door

Trek online de aandacht van je potentiële klanten middels motion banners. We zetten je campagne letterlijk in beweging. Het voordeel van deze banners is dat je meerdere teksten en beelden kunt vertonen in één afbeelding. Daarnaast trekken bewegende beelden sneller de aandacht van je online doelgroep dan een stilstaand beeld. Dit is ook terug te zien in de hogere klikratio’s die bewegende banners hebben ten opzichte van de statische varianten.

Voorbeelden van motion banners.

Nadat we tot een concept gekomen zijn gaan we de banners vormgeven en in beweging zetten.
We zorgen er met de timing van de frames voor dat de boodschap zo duidelijk mogelijk, en op de juiste snelheden gebracht worden.  De animaties moeten mensen triggeren om langer naar de banner te kijken en vervolgens over halen om hierop te klikken.

HTML 5 banners

HTML5 banners zijn momenteel het populairste en meest gebruikte format in display advertising. Het voordeel hiervan is dat ze op elke device, en in elke moderne browser goed getoond worden. De bestanden blijven klein en zijn daardoor snel ingeladen. Dit is van belang omdat mensen in een split second bekijken welke content ze tot zich nemen. Geanimeerde html 5 banners trekken de aandacht en zorgen ervoor dat jij opvalt tussen je concurrentie. Bovendien zijn er ook mogelijkheden ze interactief te maken. Waardoor je de bezoekers van een website nog meer kunt betrekken bij jouw banner, en ze eerder tot conversie overgaan.

Google Display Netwerk

Met het Google Display Netwerk kan je gerichte advertenties inzetten voor specifieke doelgroepen.
Het Google Display Netwerk bestaat uit meer dan een miljoen websites, video’s en apps waarop je advertenties kunnen worden weergegeven. Laat je beeldadvertenties zien op webpagina’s die gaan over onderwerpen die betrekking hebben op door jou opgegeven zoekwoorden. De mogelijkheden qua adverteren zijn ruim, zo kan er geadverteerd worden doormiddel van tekst, beeld en video.
Online advertenties lenen zich goed voor het doormeten van conversies op bijvoorbeeld je website of app. Als je een webshop bezit kun je meteen zien hoeveel orders en omzet een advertentie heeft opgeleverd.


Wil jij ook het beste uit je display campagne halen? En ben je opzoek naar unieke banners?
Neem dan contact met ons op.

INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.