Wat is IT-monitoring en waarom is het belangrijk?

Door

IT-monitoring is het verzamelen van gegevens over de IT-omgeving van een bedrijf en het analyseren van deze gegevens om eventuele problemen te identificeren en op te lossen. Een goed monitoringssysteem kan bedrijven helpen om hun IT-omgeving te bewaken, problemen te voorkomen en de beschikbaarheid en prestaties van hun IT-systemen te verbeteren.

In deze blog bespreken we wat IT-monitoring is, waarom het belangrijk is en hoe je een monitoringssysteem kunt kiezen dat aan de behoeften van je bedrijf voldoet.

Wat is IT-monitoring?

IT-monitoring is het verzamelen van gegevens die belangrijk zijn voor de IT van het bedrijf. Deze gegevens worden actief gemonitord om ervoor te zorgen dat een bedrijf kan werken zoals verwacht wordt. Verder geeft dit bij de klant ook een goed beeld wat er speelt binnen het bedrijf qua IT.

Waarom is IT-monitoring belangrijk?

IT-monitoring zorgt er voor dat IT-gerelateerde problemen worden opgespoord en opgelost voor de gevolgen zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf probleemloos kan door werken.

Hoe zetten we IT-monitoring bij Agrippa in?

Veel storingen worden al voorkomen door ons proactieve monitoringssysteem. Denk hierbij aan belangrijke services, schijfruimte, CPU- en geheugengebruik. Zodra wij hier een melding van krijgen wordt er een ticket aangemaakt. Daarna wordt er contact opgenomen met de eindgebruiker voor een passende oplossing. Een aantal denkbare situaties die we aan de hand van ons monitoringssysteem kunnen oplossen:

  • Wanneer het werkgeheugen (RAM) langdurig op maximaal vermogen draait, wil dat zeggen dat er te weinig werkgeheugen aanwezig is. Of dat er werkgeheugen gebruikt wordt voor een achtergrond taak.
  • Sommige bedrijven hebben een server met een core service. Wanneer hun server uitvalt, vallen er belangrijke bedrijfsprocessen stil. Door onze monitoring wordt de service in de gaten gehouden, en automatisch gestart indien hier iets mee is.
  • De back-uptaak van systemen wordt goed in de gaten gehouden. Een goede back-up is namelijk pas goed als deze ook gebruikt of teruggezet kan worden.

Wil je meer zien van ons proactieve monitoringssysteem? Neem dan gerust contact met ons op.

INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.