Wat is VoIP en hoe pakken we dat aan?

Door

Ken je al alle mogelijkheden van telefonie? Bij Agrippa nemen we je bij de hand om alle mogelijkheden te laten zien en gaan we voor de meest praktische en efficiënte VoIP-oplossing.

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol, wat betekent dat spraakcommunicatie via het internet verstuurd worden.

Het is een vorm van communicatie die de laatste jaren zich heeft ontwikkeld tot de standaard techniek achter ‘bellen’.

Voordelen van VoIP

Er zijn verschillende voordelen van VoIP voor MKB-ondernemers. Hier zijn er een paar:

 1. Flexibiliteit: Met VoIP kun je overal ter wereld bellen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Dit kan handig zijn voor organisaties die veel onderweg zijn of die medewerkers hebben die vanuit huis werken. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om via mobiele telefoon vanuit een zakelijk telefoonnummer te bellen.
 2. Schaalbaarheid: VoIP is ook zeer schaalbaar. Het is gemakkelijk om nieuwe lijnen toe te voegen of bestaande lijnen te verwijderen als de behoeften van je bedrijf veranderen. Dit kan voordelig zijn voor organisaties die seizoensgebonden zijn.
 3. Functies: VoIP biedt ook veel extra functies waardoor je efficiënter en makkelijker kunt werken. Enkele voorbeelden hiervan zijn voicemail-naar-e-mail, automatische routering van oproepen en conferentiegesprekken. Daarnaast kun je VoIP koppelen aan je Outlook agenda. Als je dan telefonisch in gesprek bent, ben je automatisch niet bereik in de Outlook omgeving.
  VoIP gaat nóg verder. Zo kun je het VoIP-systeem ook koppelen aan veel CRM- en ERP-pakketten waarbij de software van het VoIP-systeem direct je klant herkent bij een inkomende oproep. De software toont dan een klantenkaart met de benodigde klantinformatie.

Hoe pakken we het implementeren van een VoIP-systeem bij Agrippa aan?

 1. We nemen je bij de hand en laten alle mogelijkheden van een VoIP-systeem zien.
 2. We kijken naar je huidige telefonische systeem en bespreken samen je gewenste opzet. Daarbij denken we ook mee in jullie methode van werken.
 3. We kiezen altijd voor kwalitatieve hardware passend bij jouw organisatie.
 4. Indien nodig kunnen we een 99% bereikbaarheid garanderen. 100% bereikbaarheid is een utopie aangezien er altijd externe factoren (grote stroomuitval) zijn die de bereikbaarheid beïnvloeden.
 5. We richten het VoIP-systeem in waarbij je eenmalige inrichting nodig is en vervolgens blijft het werken (set & forget).
 6. Het VoIP-systeem is operationeel. Wanneer er later nog extra’s of wijzigingen nodig zijn, dan helpen we je graag verder.

Interesse in het implementeren van een VoIP-systeem? Neem gerust contact met ons op.

INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.