Wat is Remote Monitoring en Management?

Door

Een georganiseerde, stabiele en veilige ICT-omgeving is essentieel om prettig te kunnen werken. Met Remote Monitoring en Management wordt de IT-infrastructuur 24/7 in de gaten gehouden. Zo houd je je ICT-omgeving proactief gezond, stabiel en veilig.

Vanuit één centrale plek de ICT-omgeving efficiënt beheren

Remote Monitoring en Management (RMM) is een dashboard waarop je de gezondheid van servers, werkplekken en devices continu kunt bewaken. Vanuit één centrale plek beheer, volg, onderhoud en bescherm je computers, systemen en apparaten. Via het dashboard zien wij bijvoorbeeld een storing op een computer aankomen en kunnen dan ingrijpen voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan. Wij wachten dus niet af voordat de gebruiker een probleem meldt. Dan is het probleem door ons al opgelost. We krijgen alle informatie van het platform binnen en kunnen zo aan een oplossing werken. Met RMM kunnen wij ook eenvoudig ondersteuning op afstand bieden, rapportages en documentatie van de ICT-omgeving maken en onderhoud aan systemen doen. Om dit te kunnen doen, hebben we uiteraard toegang tot het apparaat nodig. Hiervoor geef je als gebruiker toegang door het verzoek van ons via een pop-up te accepteren. Zo zien wij ook als er updates op je computer zijn voltooid, er nog voldoende opslagruimte is of er indringers zijn. Je blijft in control. Een ander voordeel is dat wij tijd kunnen besparen door dit geautomatiseerde proces en zo de beste dienstverlening aan onze klanten kunnen bieden.

Grip op de ICT-omgeving creëert rust

Bij Agrippa werken wij met Datto. Datto is een RMM-platform. Een voordeel van Datto is dat er een privacy functionaliteit geïmplementeerd is waarbij gebruikers op hun eigen computer of apparaat beperkingen kunnen aangeven. Zo geef je als gebruiker aan wat wij te zien krijgen op jouw computer. We passen RMM toe voor onze SLA-klanten. Dit houdt in dat we proactief monitoren en actie ondernemen, waarbij we niets aan het toeval overlaten. We zorgen dat er grip is op de ICT-omgeving en innoveren waar nodig. Daarbij houden we een goede afstemming met onze klant. Een georganiseerde, stabiele en veilige ICT-omgeving creëert rust, zodat de klant gewoon lekker kan werken.

Meer weten over RMM?

Wil je graag meer informatie over Remote Monitoring en Management? En weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Ik vertel je er graag meer over. Neem contact met mij op via danny.van.kimmenade@agrippa.nl.

INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.