Wat zijn hybride apps?

Door

Klanten komen vaak via een website in contact met je bedrijf, dit middels een laptop of telefoon. Hierdoor dient je website goed te functioneren en zo geoptimaliseerd mogelijk te zijn, om het proces voor de bezoeker zo eenvoudig mogelijk te maken. In dit artikel bespreken we naast de mogelijkheden van de hybride apps ook de mogelijkheden van PWA en native apps. Benieuwd naar het verschil tussen deze apps en waarom dit voor jouw organisatie interessant kan zijn? Lees meer hierover in deze blog.

Progressive web app (PWA)

Een PWA is een website/web app die gebruikers de ervaring geven, gebruik te maken van een mobiele app. Een web app is namelijk te installeren op je laptop of telefoon, kan notificaties ontvangen op Windows én Android telefoons en kan zelfs zonder internetverbinding gebruikt worden.

Native apps

Native apps zijn specifiek gemaakt voor Android of iOS en kunnen gebruik maken van alle functionaliteiten die de telefoon te bieden heeft. Een native app is te vergelijken met een normale app op je telefoon en kun je downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store.

Hybride apps

Een hybride app is een bijzonder geval. Deze apps zijn net als native apps, te downloaden in zowel de Google Play- als Apple App Store en kunnen gebruik maken van alle functies die de telefoon te bieden heeft. Hoewel een hybride app voor de gebruiker kan werken als een native app, steekt de opbouw hiervan toch echt anders in elkaar.

Een hybride app is in essentie een PWA, omgezet tot een mobiele app. Met een PWA als basis kunnen functionaliteiten van iOS en Android apparaten toegevoegd worden om vervolgens een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie te vormen.

Het grote voordeel van hybride apps zijn dat ze maar één keer ontwikkeld hoeven te worden. Dit omdat ze voor zowel Android als iOS dezelfde basis hebben. Hierbij is de gebruikerservaring tussen de verschillende platformen identiek. Waardoor de website, iOS en Android gebruikers dezelfde ervaring zullen beleven, zonder dat hier extra programmeer werk bij komt kijken.

De voordelen van hybride apps

• Identieke gebruikerservaring op alle platformen (Web, Android en iOS)
• In tegenstelling tot een PWA, wel te downloaden in de app stores
• Een hybride app heeft toegang tot alle functionaliteiten van een telefoon
• Kortere ontwikkeltijd dan een native app (eenmalig ontwikkelen i.p.v. 2 of zelfs 3 keer voor een native app)

Een hybride app voegt de functies van een PWA en native app samen, om zo tot een applicatie te komen die geschikt is voor alle platformen.

Bekijk eens onze case van iCollega, die als hybride app is ontwikkeld. 
https://www.teaminova.nl/inspiration/slimme-online-marketing/case-we-are-icollegaBenieuwd welke mogelijkheden hybride apps jouw organisatie biedt of zit je nog met wat vragen?
Neem gerust contact met mij op via pepijn@teaminova.nl, samen nemen wij vrijblijvend de mogelijkheden door.


INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.