Startschot voor Mr. Butler in corona tijd: uitrol in Nijmegen en Den Bosch

Door

INOVA gelooft in de groei van instant food delivery en rolde op 1 september 2020 Mr. Butler uit in Den Bosch en Nijmegen. Dit doen we samen met diverse partners, waaronder InVenlo.nl en Sligro Food Group.

Mr. Butler komt voort uit InVenlo.nl, een online platform, met onder andere een instant food delivery service. Met ruim 30.000 klanten en duizenden bestellingen per maand heeft het concept zich afgelopen jaren positief ontwikkeld en bewezen als businessmodel. Daarnaast is knowhow en software ontwikkeld die inzetbaar is voor andere delen van Nederland. Onder de naam Mr. Butler wordt dit nu versneld uitgerold over meerdere regio’s.

Situatie in coronatijd

De corona situatie heeft gezorgd voor enorme toename in instant foodbestellingen. Ook bij InVenlo.nl zijn de bestellingen x-maal toegenomen in deze periode. De groei heeft gezorgd voor een versnelling in de out-of-home foodmarkt in het algemeen. Zowel bij consumenten (behoefte) als bij horeca (aanbod). We zagen horeca snel online gaan met modellen die op lange termijn niet houdbaar zijn (inefficiënt, niet gemakkelijk, verlies op bezorging). Invenlo.nl had daarentegen voor coronatijd al een licht positieve exploitatie. Corona brengt instant food delivery in versnelling en deze ontwikkeling zal blijvend zijn.

Situatie na coronatijd

Het beproefde businessmodel van InVenlo.nl is dé oplossing. Bestaande oplossingen voor horeca en consument resulteren op lange termijn niet in het gewenste resultaat omdat:
- Aansluiten bij platformen als Thuisbezorgd en Deliveroo bieden snelle go-to-market. Alleen kostenafdracht van 13-20% van de omzet alleen voor de software en marketing van deze platformen passen beperkt in een verdienmodel van de horeca (marketing moet deels alsnog zelf worden gedaan). Dit kan alleen in de aller drukst bevolkte gebieden van Nederland. Deze partijen richten zich met bezorging dan ook alleen op de top 5 steden van Nederland én focussen zich op andere grote steden in Europa. Mr Butler kan hier aanvullend werken door bezorging uit handen te nemen.
- Een webshop ontsluiten via het kassasysteem is een oplossing voor de horeca (kosten zijn circa € 0,45 per order via kassa-aanbieders), marketing moet zelf gedaan worden, evenals bezorging. Het verdienmodel gaat niet altijd toereikend zijn, doordat eigen bezorging een kostbaar is doordat de schaal beperkt blijf. Op dit model kan Mr. Butler aanvullend werken door bezorging uit handen te nemen.
- Eigen webshops en optimalisatie in bezorging kunnen in kennis, tijd en kosten nauwelijks gedragen worden door de individuele ondernemer. Dit geheel ondersteund Mr. Butler in zijn geheel.

Resultaat is dat na deze corona tijd (in enkele weken):
A- Horeca stopt met bezorging en afhalen (simpelste manier).
B- Horeca bezorging en afhalen onderdeel maakt van hun verdienmodel. Dit kan alleen door zelf voldoende volume te draaien of door aan te sluiten bij een platform. Hier kan marketing, maar ook bezorging en softwareontwikkeling samen gerealiseerd worden.

Voor optie B bieden we de oplossing. Deze oplossing is reeds beproefd met inVenlo.nl en staat klaar voor verdere uitrol onder de naam Mr. Butler.

Wat is Mr. Butler

- Bundeling van divers horeca- en vers aanbod op één platform
- Bezorgen en afhalen centraal, efficiënt, georganiseerd en mét verdienmodel

- Bezorging en afhalen als vast onderdeel van het horeca aanbod, zonder dat het de horeca ondernemer belast met bezorging.
- Een beter verdienmodel voor de horeca door te ontlasten in bezorging

- Een zelfstandige uitrol in diverse steden (nu Venlo, Nijmegen en Den Bosch)
- Franchiseconcept voor zelfstandige ondernemers die dit in andere steden willen uitrollen.

INOVA heeft de rol als software leverancier

INOVA is developmentpartner van Mr. Butler. We ontwikkelen software die het concept onderscheidend en uniek maakt.

- Webplatform (Mr. Butler) op basis van Laravel
- Hybride Restaurant applicatie (Mr. Butler) op basis van Laravel-Ionic
- Bezorg applicatie (Deliverin') voor inzet van efficiënte instant (fiets)bezorging op basis van Laravel-Ionic
- Consumenten app (Mr. Butler) voor eenvoudig en herhaaldelijk bestellen op basis van Laravel-Ionic
- Cloud Operating system dat opschalen in piektijden mogelijk maakt
- Continuous Deployment dat veilig en multi-user ontwikkelen, testen en deployment mogelijk maakt
Meer info: www.mrbutler.nl

INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.