Langdurige samenwerkingsovereenkomst tussen Expivi & INOVA

Door

De samenwerking tussen INOVA en Expivi kwam tot stand in februari 2018. Toen Jur ons meenam naar de werkruimte van Expivi, gevestigd op de begane grond in het voormalige WTC gebouw in Eindhoven. Daar ontwikkelden Babak en Siamak hun 3D configurator. Bij de software ontwikkeling werden zij ondersteund door internationale studenten.

Expivi is op dat moment een veelbelovende startup waarbij het resultaat belangrijker is dan het moment waarop wordt gewerkt. Eén van de pareltjes, uit de Brainport regio, met internationale potentie en een behoefte aan een intensievere software ontwikkeling. Ze bouwen aan de eerste contouren van hun e-commerce platform, waarin ’instant 3D rendering in de browser’ hun USP is voor webshops die op zoek zijn naar meer omzet. Bovendien is het ook nog opgezet in met een 3D configurator, waardoor de opdrachtgever zelf vorm geeft aan de 3D modellen, de opties en calculaties.


2018 – 2019: development

We leerden elkaar beter kennen door Expivi te ondersteunen in hun development opgave. INOVA collega’s: Tim, Stan en Erik droegen hun steentje bij aan de software ontwikkeling van diverse onderdelen en de ontwikkeling van een volwaardig e-commerce platform.


2019: UX/UI design bij integratie opdrachtgever

Het integreren van de Expivi plug-in binnen een bestaande e-commerce platform vraagt om een passend user experience (UX) en user interface (UI)-design om tot maximale beleving en conversie te komen. INOVA collega’s Gijs en Jack namen in 2019 hierin de lead en zorgden mede voor integratie van Expivi binnen Deli Home (Gamma/Cando). 


2019 – 2020: van start-up naar scale-up

Expivi groeit en van start-up naar scale-up en gaat actief aan de slag met branding, internetmarketing en sales. De targets zijn simpel: meer bezoekers, meer leads en meer sales. Een nieuwe brand en een nieuwe website zijn een logische vervolgstap. Een website waarbij SEO, SEA, UX en UI belangrijk zijn. In Nederland, maar ook in de rest van de wereld. We ontwikkelden, in samenwerking met design studio George & Harrison, een vernieuwde merkidentiteit, alsmede een compleet nieuwe website met lancering in Nederland, USA, UK en Duitsland.


2020: implementatie Expivi op website BreeBronne Village

We mogen voor de eerste keer het product van Expivi toepassen binnen de webomgeving van BreeBronne Village, een website van INOVA. Daarmee is BreeBronne Village de eerste opdrachtgever van INOVA die de voordelen van het e-commerce platform van Expivi mag ervaren.


2020: samenwerking bekronen met partnership

Door het gezamenlijk uitrollen van het Expivi platform bij BreeBronne Village, draaien we de dienstverlening om. Een mooi moment om dit met een formeel partnership te bekronen. Een aftrap om nog jaren te blijven samenwerken.

Ik geloof in de kracht van het e-commerce platform van Expivi, waarbij 3D en AR visualisatie zorgt voor meer leads en meer sales. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar we hebben natuurlijk niet voor niets hun website goed doordacht opgebouwd. Kijk dan vooral eens op www.expivi.com voor meer informatie.INOVA gelooft in flexibele marketingcommunicatie. Inzet van één of meerdere specialisten vanuit verschillende disciplines op basis van de vraag die er op dat moment ligt. We werken volgens de unieke INOVA-roadmap aan gestelde doelen. Dat maakt jou en ons onderscheidend. Want hey… we are you.